PETUA UNTUK KAYA

Petua untuk Kaya.

Menyentuh mengenai tajuk petua ini, saya suka membawa cerita salah seorang yang ditemuduga dalam rancangan Apa Kata Wanita di TV1. Beliau menyatakan bahawa sejak mengamalkan membela dan memberi makanan kepada beberapa ekor kucing, rezekinya tak putus putus. Katanya, walaupun perbelanjaan untuk menyara kucing itu agak tinggi supaya sihat dan nampak cantik, tetapi ada sahaja rezeki yang datang dengan mencurah curah untuk membolehkan beliau meneruskan hobinya itu.

Saya juga pernah berjumpa dengan seorang Dato’ dari Naka, Kedah yang memelihara beberapa ekor kambing, jenis Boer. Beliau memang kaya dan memelihara kambing lebih kepada hobi sahaja. Tahukah apa kata beliau apabila ditanya apa perasaan beliau setelah berjaya membela sebegitu banyak kambing? Beliau menyatakan kegembiraan yang tak terkata apabila melihat kelakuan kambing yang dijadikan seperti kawan kerana setiap ekor kambing beliau kenal secara peribadi.

Ketahuilah paparan cerita sebenar bagaiman orang menjadi kaya dan apakah rahsia mereka. Semuanya terdapat dalam ebook, “Mengapa Tertutupnya Pintu Rezeki: Bagaimana Mendatangkan Rezeki Lumayan.”

http://www.rahsiarezeki.com

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: