SURAH WAQIAH, RAHSIA KEKAYAAN

Surah Waqiah

Dalam surah Al-Waqiah ada dinyatakan bahawa   terdapat 3 golongan manusia, iaitu Muqarrabin, Golongan Kanan dan Golongan Kiri.

Siapakah Muqarrabin itu? “Mereka ialah yang didekatkan pada Allah dan berada di dalam syurga yang penuh kenikmatan.

Siapa pula Golongan Kanan? Golongan Kanan ialah yang melakAdd an Imageukan kebaikan semasa di dunia (orang yang bertakwa) dan mereka talah dijanjikan oleh Allah dengan kebahagiaan di akhirat. “Mereka duduk antara pohon bidara yang tidak berduri dan pohon pisang yang bersusun-susun buahnya serta naungan yang terbentang luas. Mereka menikmati air yang tercurah dan buah-buahan yang banyak yang tidak berhenti berbuah dan mereka tidak dilarang mengambilnya. Mereka duduk di atas tilam-tilam yang tebal lagi lembut. Sesungguhnya kami menciptakan bidadari-bidadari dan kami jadikan mereka gadis-gadis perawan yang sebaya umurnya. Kami ciptakan mereka untuk golongan kanan…”

Kenikmatan

Syurga Penuh Dengan Kenikmatan: Antara Kenikmatannya ialah Berupa Buah-Buahan.

Siapa pula Golongan Kiri? Mereka pula ialah semasa di dunia hidup dalam keadaan mewah dan mereka terus-menerus mengerjakan dosa besar. Mereka terdiri dari golongan yang kufur.

Surah Waqiah dikatakan surah untuk rezeki kerana Nabi Muhammad s.a.w menggalakkan kita membacanya setiap malam. Banyak khasiat bagi pembaca Al-Quran dan di dalam buku ini ditegaskan bahawa untuk mendatangkan rezeki, kita dianjurkan untuk membaca surah ini dengan khusyuk. Persoalannya, bagaimana mengamalkannya?

Daripada Abi Dhibah berkata: Usman Ibnu Affan r.a berkata, Sesungguhnya saya perintah kepada mereka supaya membaca surah “al-Waaqiah” tiap tiap malam. Sesungguhnya saya dengar Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sesiapa membaca surah ‘al-Waaqiah’ tidak akan jadi miskin selama-lamanya.”

Banyak lagi persoalan-persoalan lain yang boleh meningkatkan rezeki berdasarkan garis panduan yang terdapat dalam Al-Quran, hadis, pengalaman, petua-petua dan tips untuk berjaya dari segi kewangan. Buku berbentuk e-book bertajuk “Rahsia Rezeki: Rahsia Memperolehi Rezeki Melimpah Ruah dan Diberkati,” menerangkan segalanya.

www.rahsiarezeki.com

Advertisements

1 Komen (+add yours?)

  1. faizurr
    Jun 25, 2010 @ 18:44:21

    Thank You.

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: