Beberapa “Law” dan Peraturan Hidup

Sejak Napoleon Hill menyebut tentang Law of Attraction dalam bukunya “The Law of Success” pada tahun 1928, ramai penulis dan penyelidik muncul membicarakan perkara tersebut. Antara penulis yang begitu berjaya sekali ialah Rhonda Byrne. Mereka telah menjadi inspirasi yang begitu cemerlang sekali  kepada kemajuan dari segi kebendaan. Maka lahirlah beberapa buku dan  penerbitan yang berkisar disekitar topik seperti prosperity, abundance dan sebagainya kerana topik tersebut telah mendapat sambutan yang begitu hangat. Dimana mana di dunia, buku-buku seperti tersebut telah menjadi international bestseller.
 Rhonda Byrne
Kini setelah berpuluh-puluh tahun, perbincangan tersebut menjadi begitu menarik. Minda manusia telah menjadi semakin luas, kajian di seluruh dunia telah menjadi begitu halus dan saintifik. Persoalan demi persoalan telah diketengahkan oleh beberapa penulis yang mula bertanya mengenai alam, ciptaan Yang Maha Kuasa, tentang kehidupan, kejayaan dan sebagainya dan adakah kejayaan itu boleh dirancang di dalam minda, pemikiran atau sikap (attitude). Maka selepas itu lahir lah beberapa “Law” ciptaan manusia lagi yang boleh mengupas tentang kehidupan. Ada yang berlandaskan agama dan ada yang berdasarkan kajian dan pemikiran sahaja.
Kalau pembaca-pembaca semua nak further research, antara “Law” atau peraturan tersebut ialah: Law of Receiving, Law of Attraction, Law of Increase, Law of Polarity, Law of Non Resistance, Law of Forgiveness, Law of Sacrifice, Law of Obedience, Law of Oneness, Law of Thinking, Law of Vibration, Law of Action, Law of Cause and Effect, Law of Perpetual Transmutation, Law of Relativity, Law of Rhythm, Law of Expectation, Law of Emotion, Law of Affirmation, Law of Focus, Law of Persistence, Law of Blessing, Law of Praise/Appreciation, Law of Gratitude, Law of Forgiving, Law of Release, Law of Non-Resistance, Law of Right Use, Law of Growth, Law of Wisdom, Law of Order and Timing, Law of Endless Supply, Law of Increase dll…

Semua law-law ini begitu menarik dan berguna sekali kalau kita baca dan kaji dan boleh diaplikasikan untuk kehidupan kita. Cuma kita kena faham yang buat in bukan semua bertauhidkan Allah, jadi kita kena sesuaikanlah dgn paradigm ketauhidan. Tuan/puan  nak further research boleh guna www.wikipedia.com

atau www.youtube.com
Di sana terdapat ‘loaded of informations’ yang boleh tuan gunakan sebagai info, business atau insights… sekian sekadar perkongsian.. All the best for your business..
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: