Berkenalan dengan Produk Halalan Thoyiban

Kepada yang berminat untuk menceburi perniagaan pembuatan produk halalan thoyiban, ada cara yang mudah iaitu melalui networking dengan kilang usahawan Melayu Islam yang sedia yang telahpun mendapat status halal dan GMP (Good Manufacturing Practice)

Ini kerana jika kita ingin memulakan perniagaan ini dari awal iaitu dari 0, proses untuk mewujudkan kilang sahaja sudah memakan hampir ratusan ribu atau juta. Selain itu kita kena tahu proses untuk mendapatkan GMP, Prosedur dan Infrastruktur untuk mendapatkan halal, NOT (notification no. bagi kosmetics), ISO, Proses kelulusan dari Kem. Kesihatan dan sebagainya.

Selain ilmu, kita juga kena ada beberapa pekerja separuh mahir atau mahir, kena ada machinery, pejabat dsb. Semua ini memerlukan kegigihan dan jumlah kewangan yang tinggi.

Kini, IMP menyediakan peluang-peluang kepada usahawan untuk mewujudkan produk dan branding secara mudah dan murah dengan bimbingan mentor dan specialist dalam pengeluaran produk, walaupun bakal usahawan tersebut tidak ada kelulusan dalam bidang ini.

Sila LIKE Fb ini untuk maklumat lanjut  https://www.facebook.com/pages/IMP-Solution/457965010919969  atau hubungi  019-5649016

Advertisements

Video

1 Komen (+add yours?)

  1. Trackback: Berkenalan dengan Produk Halalan Thoyiban | Halal Manufacturing

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: