EBOOK

A Picture of a eBook

Boleh dibaca melalui komputer, hp, palmtop dan kindle. Image dari Wikipedia

Ebook 1: Rahsia Sedekah.http://rahsiasedekah.com

Kini, satu lagi ebook telah pun saya siapkan yang berjudul “Rahsia Sedekah”.

Ebook ini membicarakan tentang kelebihan bersedekah serta bagaimana orang yang suka bersedekah, boleh menjadi kaya dan melimpah-ruah rezekinya. Ia turut memuatkan kisah tentang seorang manusia biasa yang merupakan orang Melayu terkaya di Malaysia, menyumbangkan lebih 400 Juta untuk pembangunan insan di sekelilingnya sebagai sedekah.

Sedekah bukan untuk kekayaan sahaja. Bersedekah mempunyai makna yang begitu luas, hinggakan tersenyum pun dianggap bersedekah, menolong orang yang di dalam kesusahan dianggap bersedekah, meringankan bebanan orang dianggap bersedekah, menanam pokok dengan niat agar buahnya dimakan oleh burung juga dianggap bersedekah. Ketahuilah apa lagi makna bersedekah yang sebenar dan jadilah orang yang rajin bersedekah menerusi ebook ini. Ketahuilah selok-belok bersedekah, kerana tidak semua sedekah diterima Allah.

Maklumat tambahan:

http://rahsiasedekah.com

Ebook 2: Rahsia Rezeki.

Ebook Rahsia Rezeki

http://www.rahsiarezeki.com

Ebook berjudul “Mengapa Tertutupnya Pintu Rezeki: Bagaimana Mendatangkan Rezeki yang Diberkati.” Harga  RM20.00. Mengandungi peraturan, amalan, tips, panduan, petua bagaimana meningkatkan rezeki sehingga anda boleh berjaya. InsyaAllah panduan dalam buku-e ini boleh mengubah hidup anda. Kandungan termasuk mengapa hidup anda gagal dan pintu rezeki seakan-akan tertutup. Fakta yang dinyatakan dan formula formula yang diberi adalah berdasarkan keadaan sebenar yang boleh diaplikasikan dan bukan untuk berteori sahaja. Jangan terlewat. Boleh di download dari http://rahsiarezeki.com

Perbincangan dengan pembaca ebook Rahsia Rezeki: Rahsia Memperolehi Rezeki Melimpah Ruah dan Diberkati dari segala aspek dan cadangan dari pembaca atau pertanyaan. Berikan komen anda…

Ebook 3 Frekuensikaya

Semua yang anda baca di atas adalah merupakan sebahagian kandungan yang terdapat di dalam ebook “Frekuensi Kaya”. Ebook ini melihat sejauh mana kita harus kaya dan tidak membelakangkan petunjuk dari Al-Quran dan hadis yang menyebut bahawa kadangkala harta dunia dan kekayaan boleh membawa kepada kerosakan.

Dalam ebook ini, kita akan melihat satu-persatu aspek kaya-miskin dan mengapa kita perlu kaya menurut pandangan Islam dan melihat kepada realiti kehidupan itu sendiri. Untuk menjadi kaya, anda wajib berada di dalam sistem yang berbeza dengan sistem semasa anda belum kaya atau miskin. Apa yang dimaksudkan dengan sistem ialah pemikiran, cara berfikir, cara bertindak, cara pergaulan, ilmu, tabiat, kawan-kawan, minda, imaginasi, amalan, bacaan dan seterusnya.

Allah s.w.t. berfirman dalam sebuah hadis qudsi: “Wahai sekalian manusia, sejauh mana engkau cenderung kepada dunia dan sejauh mana engkau mencintai-Ku, maka sekadar itulah darjatmu di sisi-Ku. Kerana sesungguhnya tidak Aku campurkan antara cinta kepada-Ku dengan Cinta kepada dunia di dalam satu hati untuk selama-lamanya.” Hadis Qudsi, Imam al-Ghazali, Nasihat dan Bimbingan. Tahqiq: Dr. Abdul Hamid Salil Hamdan.

Begitu juga disebalik kemiskinan itu, orang Islam kena juga kaya sekiranya kaya itu membawa kepada keredaan Allah. Contohnya dengan kaya seseorang itu boleh melipatgandakan sedekahnya dan bantuannya kepada orang miskin yang memerlukan bantuannya.

Allah s.w.t. berfirman dalam sebuah hadis qudsi: “Wahai manusia, perbendaharaan-Ku tidak akan habis selama-lamanya. Sebanyak mana engkau memberi, sebanyak itulah yang Ku-beri untukmu; sejauh mana engkau tahan, sejauh itulah pula yang Ku-tahan daripadamu. Kekikiranmu memberi bantuan kepada orang-orang miskin daripada harta yang Ku-Kurniakan kepadamu, adalah kerana engkau berburuk sangka terhadap-Ku dan kerana engkau takut menjadi miskin atau kerana engkau tidak percaya kepada-Ku.”

PERSOALAN YANG DIJAWAB DALAM EBOOK INI!

Antara perkara yang terjawab dalam ebook ini ialah:

 • Harta dan kaya yang bagaimanakah yang menjadi jambatan ke akhirat?
 • Tahap mana miskin yang diredai Allah?
 • yes Bagaimana harta boleh hilang dalam sekelip mata?
 • yes Mengapa dikatakan dunia ini syurga bagi orang kafir dan penjara bagi yang Mukmin.
 • yes Apakah amalan sebelum datang 7 perkara?
 • yes Apa akibat buruk sangka dan mengapa Islam melarang buruk sangka?
 • yes Apakah batas kaya yang membinasakan dan miskin yang diredai?
 • yes Mengapa dilarang mengutuk makhluk yang lain, dan kutukan itu akan kembali kepada diri kita sendiri?
 • yes Bagaimana berbillion sel dalam otak kita akan memandu kita untuk mencapai tujuan yang anda hajatkan dan niatkan?
 • yes Mengapa dikatakan bahawa otak manusia mengandungi sekitar 10 ke 15 bilion sel neuron yang dijadikan oleh Allah untuk memimpinnya setiap nano saat pergerakannya?
 • yes Bagaimana mengaplikasi Undang-undang Daya Penarik (UDP) ialah bahawa apa-apa perkara yang anda fikirkan, anda akan dapat. (WYTWYG – What you think is what you get.)
 • yes Berpandukan ilmu fizik dan teori “Law of Attraction” – Undang-undang daya penarik (UDP), tindakan kita akan menghampiri sesuatu yang kita gambarkan, fikirkan dan hajatkan. Bagaimana melakukannya?
 • yes Bagaimana menggunakan frekuensi minda?
 • yes Bagaimana mendatangkan kejayaan dengan begitu mudah yang tak pernah anda fikirkan?

http://frekuensikaya.com

5 Komen (+add yours?)

 1. Rizal Dwi Prayogo
  Nov 07, 2009 @ 02:09:15

  Assalamu’alaikum..
  bagaimana caranya bisa memperoleh ebook ini?

  Balas

 2. diriku yg humble
  Jun 29, 2011 @ 14:19:49

  Asslamualaikum tuan rumah
  nak mnx email leh taK??
  sy ade soaln nak tnye

  Balas

 3. joe-lah
  Jun 19, 2013 @ 20:41:31

  TIADA RAHSIA DALAM RAHSIA

  Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: