PERNIAGAAN

Terdapat beberapa alternatif bagi yang baru ingin melibatkan diri dalam perniagaan. Di bawah ini diberi carta perniagaan yang dimaksudkan bagi membantu usahawan untuk keluar dari berhutang sehingga menjadi pembayar zakat. Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut boleh hubungi no berikut ini:

Projek I Juta Usahawan

Projek I Juta Usahawan

Tak perlu lagi mengeluarkan kos beratus ribu untuk kilang, mesin atau memohon kelulusan yang pelbagai untuk mengeluarkan produk atas jenama anda sendiri. Kami mempunyai beberapa konsultan untuk memandu anda berdasarakan kilang yang diiktiraf oleh BPFK sebagai GMP (Good Manufacturing Practice), di iktiraf oleh JAKIM sebagai halal dan mematuhi semua keperluan Kementerian Kesihatan, Majlis Daerah/Bandaran atau sebagainya. Selain nasihat kewangan, anda juga akan dipandu mengenai formulasi produk, bahan dan kebersihan berdasarkan halalan thoyiban.

product manufacturing

Jika produk kosmetik pula, bahan-bahan yang diformulasikan ialah yang halal lagi baik, tidak menjejaskan kulit, malah memperbaiki kecantikan luaran dan dalaman. Insya Allah, setiap produk disertakan dengan kelulusan NOT.

Sahutlah cabaran untuk menyediakan makanan yang halal lagi baik terutamanya untuk umat Islam. Ini adalah tanggung jawab fardhu kifayah bagi kita kerana selagi tiada umat Islam yang menyediakan makanan bagi umat Islam, kita sama-sama berdosa.

usahawan muslim

Produk Halalan Thoyiban: Dimana Boleh Diperolehi?

Hubungi Zahidan 019 5649016

https://www.facebook.com/pages/IMP-Solution/457965010919969?ref=hl

4 Komen (+add yours?)

 1. Hadi Rofiee
  Okt 15, 2010 @ 09:39:36

  Salam Tuan. Saya amat berminat utk mengikuti seminar ini. Namun oleh kerana saya di Kedah & terikat dgn beberapa komitmen, saya tidak menghadirinya pada hari tersebut.

  Semoga tahun hadapan akan diadakan lagi seminar seperti ini. Hal ini kerana saya akan menyambung pengajian ke peringkat seterusnya di UM. i’Allah kemasukannya adalah Jan 2011.

  Salam maju jaya.

  Balas

 2. IT services in toronto
  Apr 24, 2013 @ 21:43:52

  What’s up, I would like to subscribe for this web site to take latest updates, so where can i do it please help out.

  Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: